Budaörsi repülőtér, Budaörs


A nemzetközi légiforgalom kiszolgálására 1937-ben megnyitott Budaörsi repülőtér Magyarország első igazán világszínvonalú, a korabeli európai példákkal egyenrangú légikikötője. Hazánk két világháború között létrejött legjelentősebb közlekedési célú épületegyüttese. Az elmúlt évtizedekben valaha volt fontossága egyre inkább a feledés homályába veszett. Napjainkra az ország egyik méltatlanul elhanyagolt, eredeti jellegéből kiforgatott modern emlékévé vált. Egyedülálló értékei, történeti szerepe elismeréseként a tavaly megszerzett műemléki védelem mellett nagyobb figyelmet, több gondoskodást érdemelne.

www.siraly.eu/valaszto_murep.htm
hozzaszolas Ha szerinted valami nem jó, vagy hiányos ezen az adatlapon, akkor itt módosíthatod. Ha véleményed van a helyről, szólj hozzá!


zbinyi | 9 éve

A budarsi repülőtérről bármikor kisgépes sétarepülésre indulhatsz a város fölé vagy a "környék" legszebb látnivalóihoz. Esztergom Velencei-tó, Balaton...szinte az egész ország elérhető Cessna típusú kisrepülőkkel. Élményrepülésre is találhatsz lehetőséget ha a "szimpla" repülés már nem elégít ki :-), még műrepülésbe is belekóstolhatsz. Keresd a Sirály repülő koordinációs Irodát : www.siraly.eu

Budaörs (47.4513 18.9814 )
icon
Értékelés .....
(még senki nem értékelte a helyet)

Címkék
közlekedés, ipari emlék, repülés, repülőtér

Ki ismeri a helyet

Ismeretlen belaBezár
x
x
Belépés
Belép mégsem
Új felhasználó
Regisztrálok »
menu
Új pontot ide Hol vagyok? Itt kezdj
Nagyít (+) Kicsinyít (-)
Térkép Műhold Hibrid
Teljes képernyő
Bezár

Az éppen látható térkép direkt linkje:

Küldd el barátaidnak mailben, ird be fórumokba!

Beillesztési kódja:

Épitsd be a térképet blogodba, weboldaladba!

Cimkére szűrt térkép:

Példa

Egy tag saját térképe:

Példa


Térkép Műhold Hibrid Felszín
     
Bezár
a.) Nyomj a térképre az egér jobb gombjával, ahová szeretnéd a pontot elhelyezni. Válaszd ki a menüből az "új pont ide" menüpontot.

b.) Vagy írd be a címet ide:
Tipp: Geokordinátát is megadhatsz Pl.:47.52,21.62