Zenei Könyvtár, Debrecen


1971. április 2-án adták át városi könyvtárhálózatunk egyik speciális olvasóigényt kielégítő tagját, a Zenei Könyvtárat.


A könyvtár a maga különleges gyűjteményével és eszközeivel sajátos helyet foglal el a város gyűjteményeinek körében. A zenét tanuló vagy tanító, a zenekedvelő látogatók mellett a lemezgyűjtő ínyencek, a lemezritkaságokat kedvelők is nagy örömmel búvárkodhatnak a könyvtár kimeríthetetlen komolyzenei kincsestárában.Komolyzenei állományuk tartalmazza az operairodalom (több mint 200 teljes operafelvétel), a vokális zene, zenekari művek, kamarazene, dalok és szólóhangszerre írt művek legjavát. Különös gondot fordítanak szerzői és előadói életműsorozatok, a 20. századi szerzők műveinek beszerzésére. Népzenei felvételeik között Magyarország és Európa folklórja mellett megtalálható Ázsia, Afrika, Amerika, Ausztrália népeinek zenéje is. A napjaikban népszerű világzene előadóinak lemezeit is megtalálják hallgatóik. Dzsesszállományuk tradicionális és modern stílusú dzsesszegyüttesek, kiváló énekesek, hangszeres szólisták felvételeit is tartalmazza. Könnyűzenei anyaguk magyar és külföldi musicalek, sanzonok, operettek, filmzenék felvételeiből áll.Irodalmi lemezeiken versek, drámák, színészek előadóestjei, mesék, megzenésített versek találhatók. Idegen nyelvi anyaguk angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, görög, kínai, japán, arab nyelvleckékből áll. Különlegességeik között madár- és állathangok, hangeffektusok, meditációs, relaxációs, ezoterikus zene hallgatható.Kottatáruk partitúrákat, zongorakivonatokat, kórusműveket, a dalirodalom remekeit, szólóhangszerre írt zeneműveket tartalmaz, s nagyon gazdag a könyvtár könnyűzenei kottaállománya is.Könyvállományuk lexikonok, műjegyzékek, kalauzok, zeneelméleti és zenetörténeti gyűjtemények, antológiák, esztétikai és pedagógiai kiadványok, életrajzok, hangszertörténeti munkák, néprajzi írások köteteit tartalmazza.

www.dbvk.hu
hozzaszolas Ha szerinted valami nem jó, vagy hiányos ezen az adatlapon, akkor itt módosíthatod. Ha véleményed van a helyről, szólj hozzá!


Debrecen (47.5284 21.6263 )
icon
Értékelés *****
(eddig 2 tag értékelte a helyet)

Címkék
művészet, kultúra, hangtár, internet, ír zene, zene, könyvtár

Ki ismeri a helyet

tomcsiga PozAkoBezár
x
x
Belépés
Belép mégsem
Új felhasználó
Regisztrálok »
menu
Új pontot ide Hol vagyok? Itt kezdj
Nagyít (+) Kicsinyít (-)
Térkép Műhold Hibrid
Teljes képernyő
Bezár

Az éppen látható térkép direkt linkje:

Küldd el barátaidnak mailben, ird be fórumokba!

Beillesztési kódja:

Épitsd be a térképet blogodba, weboldaladba!

Cimkére szűrt térkép:

Példa

Egy tag saját térképe:

Példa


Térkép Műhold Hibrid Felszín
     
Bezár
a.) Nyomj a térképre az egér jobb gombjával, ahová szeretnéd a pontot elhelyezni. Válaszd ki a menüből az "új pont ide" menüpontot.

b.) Vagy írd be a címet ide:
Tipp: Geokordinátát is megadhatsz Pl.:47.52,21.62