mennyei zserbó

Nevébe és ízében is mennyei zserbó készíthető

Gyakran komoly problémát tud okozni, hogy képtelenek vagyunk eldönteni, mit szeretnénk elkészíteni egy bizonyos alkalomra. Amikor a család összegyűl, vagy csak magunkat akarjuk kényeztetni, úgy erre a célra remekül megfelel a mennyei zserbó. Egyszerűen fantasztikus vonzereje van, ami a sajátos küllemének és páratlan ízvilágának köszönhető. Az egyik fontos összetevője a dió, ami az időszakban szinte korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, főleg, ha a tágas udvarunkon található egy méretes fa, ami alól csak össze kell gyűjteni a lepotyogó gyümölcsöt. A mennyei zserbó elkészítéséhez liszt, vaj, porcukor, tojássárgája, tej, só, élesztő és sütőpor szükséges.

De ez még csak a tésztához való alapanyagok. Ami a tölteléket illeti, a legfontosabb már említésre került, azon kívül cukor, citromhéj, sárgabarack lekvár szükségeltetik. Amikor úgy döntünk, hogy a mennyei zserbó fog a tányérra kerülni desszertként, akkor vegyük figyelembe az időfaktort. Ne kapkodjunk el semmit, hanem adjunk a részletekre. Hasznos, ha minden elő van készítve és egy kis segítség is jól tud jönni, hogy gördülékenyebben menjen a mennyei zserbó megteremtése. Amennyiben a kedvenceink közé tartozik ez a tésztakülönlegesség, úgy megeshet, hogy már fejből ismerjük a receptet, de ha mégsem, akkor az interneten könnyen rátalálhatunk a részletes útmutatóra. A receptneked.hu webfelületen már kipróbált és aprólékos mennyei zserbó leírást találunk. Bátran vessük bele magunkat az elkészítésbe, mert a végeredmény meghozza a gyümölcsét. Öröm lesz elfogyasztani az ínyencséget.