Tokaj, Magyarország


Emberek

Dojcsák Viktor redvik pisti


Aktivitás

Hozzászólás
5 éve

gizi, tokaj


Jelentkezzen az akit P.András, Patyesz69, átvert!
Ide írjon, jöjjünk össze egy megbeszélésre.

Hozzászólás
5 éve

gizi, tokaj


ismerős az úr P.András...

Hozzászólás
6 éve

gizi, tokaj


fhjgfrt

Hozzászólás
6 éve

gizi, tokaj


ghkjtug

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


érdekes hisz nem is körözik ha köröznék már rég le lenne tartóztatva

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


ha tiszták az iratai az autóinak és az ő állítása szerint becsületes,akkor nem értem miért is körözik a rendőrök és miért is vannak eljárások most is folyamatban ellene! Aki nem hiszi el,írjon bátran mert megvannak erről a gazemberről a bírósági és rendőrségi papírjaink és a legújabb nyomozást is meghosszabbították a sértettek száma végett,mert újabb és újabb sértettek kerülnek elő. Már a vaterás ügyleteit is vizsgálják.

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


minden papír tisztázott fóleg a merci és a bmw még a nevén is van!!!

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


A merci és az egyik bmw iratai tisztázatlanok és a bmw-t még nem fizette ki teljesen! Ezek után honnan származnak a palackok?

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


Nem tudom hogy lehet egy autót vagy 60kg-ot nyomó hegesztőpalackokat előre utalással eladni?Gondolom aki autót vesz szertné kipróbálni!!
És mindenki IP címét jegyzi az oldal!!!

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


Figyelj pataki!!! Hiába áztatod a Balogh Úrat és a Dr.Vörös Viktort,mert az IP.címed jegyzi a GEOSPACE és a nyomozás során ez terhelő a számodra!!!
FÉRJHEZ MÉSZ PATAKI!!!:)

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


Látom te szarházi pataki andrás,még most is próbálsz becsapni másokat!!!!
Imádkozz,hogy elkerülhess te rohadék,mert hamarosan találkozunk. Látom a feleséged feladott egy hírdetést,hogy vered a gyerekeid elött!!!
Milyen embernek érzed magad Ja,és ha szórakozol velem,én is feljelentelek,persze miután agyhelyen csapkodtalak te köcsög!
Ja holnaptól ismét hirdetek,hogy "hátha"van még néhány károsult!
TEHÁT: pATAKI aNDRÁS EGY SZARHÁZI CSALÓ!!! EMBEREK FIGYELJETEK,MERT MEGTETTÜK MÁR 7-EN A FELJELENTÉST 3 MEGYÉBEN CSALÁS BŰNTETTE VÉGETT PATAKI ANDRÁS ÉS PATAKI ANDRÁSNÉ ELLEN!
AZ INTERNETEN ÉS ÚJSÁGBAN HIRDET AUTÓT(BMW,MERCEDES190,STB...),LAPTOPOT,HEGGESZTŐ KELLÉKET ÉS EGYÉB NEM LÉTEZŐ TERMÉKEKET JUTÁNYOS ÁRON!!! SAJNOS A TERMÉKEK EDDIG SENKINEK NEM JUTOTTAK EL!!! AZ ORSZÁG LEGKÜLÖMBÖZŐBB PONTJAIRÓL SZEDI ÁLDOZATAIT,AKIKTŐL A LEGTÖBB ESETBEN "ELŐRE UTALÁST" KÉR,MAJD HITEGETI,HOGY ELKÜLDI AZ ÁRUT!!!! VIGYÁZZATOK,MERT EZ A SZARHÁZI EGY CSALÓ!!! HA VAN MÉG KÁROSULT,KÉREM JELENTKEZZEN A LENT MÁR MEGADOTT TEL.SZÁMOKON!!!!

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


Ne a név után tedd a kérdőjelet,miből nem tanultam?ha valami kinod van szólj és le rendezzük

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


Ki szórakozik a telefon számommal?

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


Nem tanultál Balog?

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


nem tanulsz Balog?

Hozzászólás
8 éve

gizi, tokaj


06703265342 itt eléritek

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


Vajon Hány Internetes Névvel garázdálkodik ez a görény csaló

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


Ez a rohadék még mindig egyben van,szedje már szét valaki

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


a kis homokos viktorka

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


Gondolom tetszene egy meleg oldalon névvel címmel telefonszámmal DR Vörös Viktor Pécs zsebekuti dülő 12

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


bazd mag DR Vörös Viktor

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


Igen! Ez egy aljas PATKÁNY!!! Mielőbb el kell kapni! Kíváncsi leszek,mi lesz a családjával amikor ez a köcsög sitten lesz! Persze,ha megéli....

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


ggjgditowz2816rtgopioze23ezeoqihwdqwuezoet298et7iqweipqze

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


ffhgfsuiuzbkbkiuzoigssvgshdsqgeehqldqlrhzqworqhrwklfwlkgerqlwger

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


ggdjstrujiudtqudfkdvj

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


Patyesz69 csaló akit be scapott jelentkezzen06703265342

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


laptop, a laptopot amit vettem tőle előszö azt mondta feladta,csak a cizéssel,valami gond volt és vissza ment neki,aztán beindult a hazug dumagép gyerekes kifogásokkal egy rohadék,aljas hazudozó,még eleinte biztam benne hogy megkapom a saját pénzemet,
ugy nyilatkozott,hogy feladta a pénzemet postán,neki papirja van róla
innen kezdve nemérdekli,de sajnos nem adta,fel

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


Engem nem vert át mert megkaptam a terméket!

Hozzászólás
9 éve

gizi, tokaj


laptop, Patyesz 69 Enge is átvert de a feljelentést megteszem
Rohadt hazug,ki fizettem a laptopot és nem küldte el,
hazudozik összevissza,már rég a pénz vissza küldését,akarja csak sajnos,mégsem küldi aki hasonlóan jáft vegye fel a kapcsolatot velem
én intézkedem,06703265342

Új pont
9 éve

gizi, tokaj

ö9
icon

Új képek
11 éve

Tisza-híd, Tokaj


Új pont
11 éve

Tisza-híd, Tokaj

A tokaji Tisza-híd
Tokajnál a legrégebbi időktől kezdve volt átkelés a folyón. Erre utal a település első írásos említése is 1067-ből, amikor Kőrévnek nevezték. Az átkelőről szóló első írásbeli emlék 1388-ból származik: Czudar Péter bán ekkor emeltetett kőtornyot a tiszai rév biztosítására. A későbbi levéltári adatok is komoly révre engednek következtetni, amelynél az átkelést valószínűleg hajóhíddal oldották meg.
Állandó híd építésének gondolata az ideiglenes helyett először 1571-ben merült fel. A javaslatot tervezés követte: 1574-ben Baldigara építész tanulmányt készített, amelyben a várható költségeket is kiszámolta. Figyelembe kellett vennie, hogy a Tisza itt nagy vízmélységű, ezért az alapozások elkészítése – a kor technológiai ismeretei mellett – igen költségesnek mutatkozott. Baldigara 1578-ra mégis megtervezett egy fahidat. A hídépítés azért került előtérbe, mert az 1556-1557. évi ostrom után elkészült a vár építési terve, amelyhez a híd nélkülözhetetlennek tűnt. A korabeli ábrázolásokon látható, hogy valóban vezetett fahíd a szigeten lévő várba, de ez nem a Tiszán, hanem a Bodrogon épült meg. A tokaji várhoz a Bodrogon keresztül korábban is vezetett híd, ennek meglétére számos a török korban készített metszet utal, ezek hol lerombolt állapotban, hol épen láttatják a fahidat.
Pontos információnk nincs arról, mikor készült el valójában az állandó Tisza-híd. Egy 1610-es összeírásban olvashatjuk: „Tisza áthidalásához, miután vám nélkül használjuk, szükség esetén minden munkát megadunk”; azaz ekkor már állandó hídnak kellett állnia. A jelentőségéről közvetve tudósít Ali aga 1667-ben írt rendelete. Amikor a szolnoki Tisza-híd forgalma csökkeni kezdett, az alábbi ellenintézkedést tette: „Akik más réveket keresnek, akár a tokaji hídon, akár a polgári hídra, akiket megfoghatunk, javaikat, marháikat a császár számára lefoglaljuk, magukat karóba mind felkarózzuk”. A szövegből kiderül, Szolnoktól északra ekkor már két Tisza-híd is állt: Tokajnál és Polgárnál.
A későbbiekben a bécsi kamara számára is fontossá vált az átkelő: az 1750-es években valószínűleg újat építettek, amelynek megmaradt helyszínrajza 12 méteres mederpillérről, valamint több parti pillérről árulkodik. A híd 4 öl széles és 90 öl hosszú volt.
A fahíd helyett jobb minőségű, időállóbb anyagból készítendő szerkezet megépítésének ötlete 1805-ben vetődött fel: ekkor Freihoffer, a kassai Építésügyi Igazgatóság vezetője kőhidat, illetve kőpilléreken nyugvó szerkezetet javasolt. Ezt azonban nem fogadták el. A megépített új átkelőről pontos képet Jánosfy Imre 1837-es beszámolója alapján alkothatunk: a tölgyfából épített 5 öl széles és 80 öl hosszúságú híd „öt művészileg szerkesztett bolthajtással bír, mindegyik 15 öl”. A négy ívből álló áthidaló-szerkezetet „kívülről bedeszkázták és hamuszürkére föstették, messziről kőhidat mutat”.
A faszerkezet először 1849-ben semmisült meg: ekkor Klapka György utasítására stratégiai okokból felgyújtották. Az újjáépített hidat később az időjárás sem kímélte, a jég számos esetben elsodorta a szerkezetét, ilyenkor időszakos révátkelési lehetőséget kellett biztosítani. A tokaji átkelőhely jelentőségét mutatja, hogy 1865-68-ban a híd bérleti díja meghaladta a szolnokiét.
Így került előtérbe ismét egy állandó, azaz már acélból készülő híd megépítésének gondolata. Ezt a millenniumra el is készítettek: 1896. november 18-án adták át a forgalomnak a 211,2 méter hosszú Erzsébet-hidat, korának egyik jelentős mérnöki alkotását. A híd különleges szerkezettel készült: ránézésre lánchídnak látszott, de valójában háromövű rácsos tartó volt, ún. háromcsuklós Gerber-tartóként kialakítva. (Ilyen szerkezet például a budapesti Szabadság-híd is). A tokaji hidat Totth Róbert tervezte, aki indult a Ferenc József-híd (a mai Szabadság híd) pályázatán is, és a kor egyik legnagyobb hídtervezője, Feketeházy János után (akinek a tervét végül is megvalósították) a zsűri az övét érdemesítette a második helyre.
Az alépítmény kivitelezését Gregersen G. és fiai vállalták, a felszerkezetet a Resicai Vasmű gyártotta és szerelte a Tisza-hidak közül elsőként folytacélból. A háromnyílású híd méretei is impozánsak: 51,8+107,6+51,8 méter támaszközzel.
Természetesen ezt a hidat sem kerülték el a háborús pusztítások: 1919. június 3-án a román katonaság mindhárom nyílást felrobbantotta. A helyreállítás – eredeti formájában – csak 1922-ben készült el, addig pontonhidat üzemeltettek. Az újjáépült Erzsébet-híd véglegesen 1944. november 18-án (azaz átadása után pontosan 48 évvel) pusztult el, amikor a visszavonuló német csapatok felrobbantották. Ezután a forgalmat egy ideig komppal bonyolították le, majd ideiglenes híd épült, amelyet 1945-46 telén elvitt a jég. A roncsok kiemelése 1947-ig tartott. A szerkezet sajnos oly mértékben megsérült, hogy helyreállítani már nem lehetett. Ezért 1946. szeptember 1-jétől 1959-ig egy fél-állandó jellegű híd üzemelt a régitől 200 méterre. A csavarozott fapályás híd középső nyílása 50 m-es alsópályás szerkezetű volt, amelyhez 3, illetve 2 nyílású, 30 m-es felsőpályás rácsos vasszerkezet csatlakozott. A pillérek érdekes megoldásúak voltak: a facölöpjármokat vasbeton védőköpennyel vették körül, a köpeny belsejét pedig kővel töltötték ki.
A ma látható tokaji Tisza-hidat, a részben megerősített és átalakított eredeti pillérekre, Knebel Jenő tervezte 1955-ben. A gerinclemezes, kétfőtartós, felsőpályás, szegecselt acélhidat, amelyet vasbeton pályalemezzel láttak el, hároméves építőmunka után, 1959. szeptember 27-én adták át a forgalomnak.
icon

Új képek
11 éve

Kilátás a hídról, Tokaj


Új pont
11 éve

Kilátás a hídról, Tokaj

Kilátás a hídról a körforgalom felé
icon

Új képek
11 éve

TOKAJ-KILÁTÓ, Tokaj


Új képek
11 éve

Tokaj, Tokaj


Új pont
11 éve

Tokaj, Tokaj

Vasútállomás
icon

Új pont
11 éve

TOKAJ-KILÁTÓ, Tokaj

TV-ADÓ
icon


Címkék


Térkép

Szomszédos településekx
x
Belépés
Belép mégsem
Új felhasználó
Regisztrálok »
menu
Új pontot ide Hol vagyok? Itt kezdj
Nagyít (+) Kicsinyít (-)
Térkép Műhold Hibrid
Teljes képernyő
Bezár

Az éppen látható térkép direkt linkje:

Küldd el barátaidnak mailben, ird be fórumokba!

Beillesztési kódja:

Épitsd be a térképet blogodba, weboldaladba!

Cimkére szűrt térkép:

Példa

Egy tag saját térképe:

Példa


Térkép Műhold Hibrid Felszín
     
Bezár
a.) Nyomj a térképre az egér jobb gombjával, ahová szeretnéd a pontot elhelyezni. Válaszd ki a menüből az "új pont ide" menüpontot.

b.) Vagy írd be a címet ide:
Tipp: Geokordinátát is megadhatsz Pl.:47.52,21.62