karikagyűrű

A karikagyűrű az összetartozás szimbóluma

Az ékszer kiválasztása sokaknak nagy fejtörést okoz, hiszen mindenki a tökéletesre törekszik. A karikagyűrű minden tekintetben  ki kell elégítse az igényeket. Ebből kifolyólag, színben, méretben, valamint kialakításban is kifogástalannak kell lennie. Vannak párok, akik rengeteg üzletbe betérnek, amíg rátalálnak a megfelelő darabra. Manapság nagyon elterjedt az internetes vásárlás, ami nem véletlen, hiszen ilyen módon nagyon egyszerűen és gyorsan beszerezhető.

A webáruházak folyamatosan bővítik a kínálatukat, ezért biztosan mindenki megtalálja azt, amit keres. A vásárlás előtt érdemes néhány szempontot figyelembe venni! A vastagabb ujjakra például a domború ékszer javasolt, mivel az efféle karikagyűrű nagyobb komfortérzetet biztosít a viselőjének. Nem feltétlenül kell a férj és a feleség ékszereinek egyformának lennie.

Sok férfi a letisztultabb, egyszerűbb fazonokat részesíti előnyben, amíg a hölgyek előszeretettel viselnek drágakövekkel díszített darabokat. A karikagyűrű szélessége egyéni ízléstől, valamint stílustól függő dolog a kiválasztás során. Esztétikailag természetesen a rövidebb ujjakra keskeny, a hosszabbakra pedig ennél fogva szélesebb változat illik.

A felület lehet matt, fényes és szálhúzott. Az aranyból készült variáció minden típusa hajlamos a karcolódásra, mivel viszonylag puha fémről van szó. A nemesfémből készült karikagyűrű karcolódása miatt nem kell aggódni, hiszen a probléma könnyedén orvosolható. Legalább évente egyszer érdemes egy ötvössel felfrissíteni. Ha ezt megteszi, akkor mindig makulátlanul fényes ékszer fogja a kezét díszíteni. A törődést a kellék is meghálálja.