érzelmi csalódás

Az érzelmi csalódás padlóra küldi az embert

Talán nincs is olyan ember a világon, aki soha ne lett volna szomorú. Az érzelmi csalódás után nem könnyű felállni és visszatérni a megszokott életvitelhez. Ilyenkor óriási fájdalmat érez, hiszen azt gondolja, hogy becsapták. Előfordulhat, hogy a másik emberről kialakult kép egy pillanat alatt összeomlik, hiszen nem fedi a valóságot. A hűtlenség, a szakítás és az eltávolodás számos párkapcsolatnak vet véget napjainkban. Többéves együttélést követően nem egyszerű az elválás, hiszen rendkívül nehéz mindent elölről kezdeni.

Újra szembe kell néznie önmagával, ami a kezdetekben egyáltalán nem lesz egyszerű. Az érzelmi csalódás során szerzett sebekről azt gondolja, hogy sohasem gyógyulnak be, pedig az idő múlásával a fájdalom enyhülni fog. Sokat számít, hogy kiben vesztette el a hitét, mekkora mértékű a fájdalom, szóval a körülmények is nagyban befolyásolják ezt a dolgot. Az érzelmi csalódás az élet része. Minden körülmény között meg kell próbálni erősnek maradni. Nem szabad önsajnálattal tölteni a mindennapokat.

Mélyen átérezni mások fájdalmát egyáltalán nem szégyen. Az együttérzés többet jelent, mint azt sokan gondolják. A nehéz időkben támaszt nyújt és erősíti a lelket. Vannak módszerek, amelyekkel kifejezheti azt, amit érez, ezáltal boldogabb és teljesebb életet élhet. Ne hanyagolja el a családtagjait és barátait, inkább mutassa ki azt, hogy mindig számíthatnak Önre, legyen szó bármilyen helyzetről! Ha meghallgatta bajbajutott embertárást, akkor mondjon bíztató szavakat, amelyekből táplálkozhat.

Az együttérzés kimutatható egy idegen személy felé is egy kedves mosollyal vagy érintéssel. A kedves gesztusok kimutatásával pozitív fizikai és mentális változáson mehet keresztül. Olyan szoros kapcsolatokat teremthet, amelyek egy életen át elkísérik. Mindenkiben jelen van ez a képesség, viszont sokan elrejtik vagy nem tudják kellőképpen kimutatni. Az együttérzés szintje minden embernél más. Egyesek könnyen ki tuják mutatni, míg mások nem. Ha elrejti az érzéseit, akkor előbb-utóbb saját maga is segítségre fog szorulni.