Bőrönd

Bőrönd pakolása okosan

Ha már megtaláltuk az ideális bőröndöt az utazáshoz, akkor egy másik kihívással is szembe kell néznünk, mégpedig a pakolással. Összegyűjtöttünk néhány jó tippet a gyors és praktikus csomagoláshoz, így pánikra nem lehet okunk. Csak okosan és tudatosan csomagoljunk. Indulás előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy utazásunk során hol és milyen eseményeken fogunk megjelenni, és ezekhez az alkalmakhoz mit szeretnénk felvenni.

Ilyen értelemben a ruhák terén koncentráljunk az alapdarabokhoz, amelyeket tökéletesen tudunk variálni és egy-két színes kiegészítővel esetleg feldobni. Sokan esünk annak a csapdájába, hogy pattanásig megpakoljuk a bőröndünket, végül alig kerül használatra pár ruhadarab. Ezekre a helyzetekre találták ki a csavart technikát, vagyis néhány ruhadarabot összehajtogatva felcsavarunk, így kevés helyet foglalnak el egymás mellett. Természetesen olyan ruhadarabokat válasszunk, amelyek kevésbé gyűrődnek és gyorsan száradnak. Az apró tárgyakat ajánlott külön csomagba helyezni, itt gondolunk a zoknikra, fehérneműkre, egy kis vászonzsákba helyezzük ezeket és úgy tegyük a bőröndbe. A bőrönd leg aljára kerüljenek a nehezebb, drága dolgaink, felülre pedig a könnyebb holmik.

Ha esetleg törékeny személyes tárgyakat is magunkkal akarunk vinni, azokat mindenképp rejtsük el a ruhák közé, például a zoknik különösen jók parfümök tárolásához. Végül egy nagyon fontos jó tanács, a bőrönd mindig tartalmazzon illatosított kendőt, így biztosak lehetünk abban, hogy az utazás során a ruhák nem veszik át a kellemetlen táskaszagot.