bútorlap falra rögzítése

Bútorlap falra rögzítése a megszokottól eltérő módon

Amikor szembe kell nézni bizonyos kihívásokkal, akkor fontos az alapos tervezés. Gyakran ebben rejlik a siker valódi kulcsa, tehát nem éri meg semmit sem elkapkodni, mert annak csak negatív következményei lehetnek. Itt van remek példaként a bútorlap falra rögzítése, amit számtalan módon követhetünk el rosszul, és csak kevés eljárás jár valódi sikerrel. Amikor egy tetszőleges méretű OSB darabot akarunk egy falfelületre fogatni, akkor jogosan gondolhatjuk azt, hogy a legtöbben azonnal a fúró után nyúlnak.

A szeg és kalapács biztosan nem fog működni, kivéve ha olyan ingatlanról van szó, aminek a tartószerkezete maga is fából készült. A vakolat nem kedveli a szeg beverését, mert ennek hatására könnyendén lepereghet. A bútorlap falra rögzítése elképzelhető egyedi megoldással, ami a ragasztás. A fúrással ellentétben ezen eljárás során másféle elvek működnek. Ha csak néhány csavarral lesz egy nehezebb elem felfogatva, akkor előfordulhat, hogy az a súlytól leesik. A bútorlap falra rögzítése ragasztóval azért működik, mert a tartás ilyenkor nem csak néhány apró pontra koncentrálódik, hanem eloszlik a teljes felületen, így jobb a tapadás.

Természetesen ez csak akkor működhet, ha a felület jól elő van készítve. Portalanítani és minden más szennyezőanyagtól mentesíteni kell, mielőtt a készítmény felhordása megtörténik. A Sikaflex® 118 Extreme Grab olyan potenciállal bír a bútorlap falra rögzítése tekintetében, ami már az első pillanattól kezdve stabilitást nyújt, felleges alátámasztás nélkül. A kívánt végeredmény biztosan nem marad el ezért bátran alkalmazzuk ezt az eljárást.