Josh Hartnett

Josh Hartnett visszatérésre készül

Két évtized telt el azóta, hogy Hollywood hősévé koronázták. Ő az új Tom Cruise vagy az új Leonardo DiCaprio, zengték róla a címlapok. Azonban Josh Hartnett az elismeréseket meg nem érdemeltnek érezte. Ezért akkoriban sokan hálátlannak tartották és el is tűnt a rivaldafényből. Manapság Josh Hartnett az angliai Surreyben él csendes életet feleségével, Tamsin Egertonnal és 3 gyermekükkel. 14 év szünet után ismét Hollywoodban láthatjuk, ahol Jason Statham oldalán fog szerepelni Guy Ritchie – „Az ember haragja” című thrillerében. Ritchie-nek sürgősen pótolni kellett egy színészt a filmhez és tudta, hogy Josh Hartnett közel lakik a forgatás helyszínéhez. A karakterét pedig menet közben módosította.

Hartnett szerint ő valójában sohasem hagyta ott a filmes szakmát, csak alkalmazkodott a sürgetőbb feladatokhoz. Kisebb filmekben kezdett el szerepelni, mivel azok nem vettek el túl sok időt a gyerekneveléstől. Az, hogy hátat fordított Hollywoodnak, sok rajongónak továbbra is érdekes téma és sokatmondó történet arról, hogyan működik a showbiznisz. Josh Hartnett egy videotékában dolgozva döntött úgy, hogy színész lesz, az olyan filmeknek köszönhetően, mint a Trainspotting vagy a 12 majom. A legnagyobb sikert és az elismerést a 2001-ben bemutatott Pearl Harbor hozta meg neki, ami után sokáig eltűnt a képernyőkről.

Az argánolaj egészségmegőrző tulajdonságai

Az argánolaj értékes forrása az E-vitaminnak és a zsírsavaknak, amelyek csökkentik az úgynevezett rossz koleszterint. Érdemes ezért beiktatni a napi étrendbe, mivel egészségmegőrző tulajdonságokat tartalmaz és segít megelőzni számos betegséget. Miért érdemes még fogyasztani? A colore.hu weboldalon azt is megtudhatjuk. Az argánolajat folyékony aranynak, valamint a fiatalság elixírjének is nevezik. Sokoldalúan alkalmazható a konyhában és a kozmetikai iparban egyaránt. Rengeteg egészségjavító, szépítő tulajdonsággal rendelkezik.

Az argán fából nyerik, ami Marokkóban nő. Az étolaj az argánfa pörkölt magjából készül, sötét arany színű, enyhén diós ízű és illatú. A kozmetikai olajat viszont pörköletlen magvakból sajtolják, ezért könnyebb és finomabb aromájú, írja a colore.hu. Az argánolajban található értékes összetevők támogatják az egész szervezet működését és számos betegséget megelőzhetnek. Az olaj E-vitamin, ásványi anyagok és Omega 6 és 9 zsírsavak forrása. 80 %-ban telítetlen zsírsavakból áll. A valódi argánolaj nem olcsó. Az árát elsősorban az befolyásolja, hogy nehéz beszerezni és az előállítási folyamat kézzel történik. A colore.hu honlap arról is beszámol, hogy az üzletekben 100 ml üveg akár 2000 Forintba is kerülhet.