törökország nyaralás

Melyik időpont a legalkalmasabb a törökországi nyaralásra?

A kikapcsolódás mindenkinek jár és amennyiben már rávesszük erre magunkat, akkor érdemes kihoznunk abból a lehető legtöbbet. Erre minden esély megvan, amennyiben kiváló helyszínt választunk a célunknak. Törökország nyaralás szempontjából egy valódi főnyeremény. Mielőtt azonban még rögtön a bőröndünk után nyúlnánk, nézzük meg, hogy pontosan mikor érdemes utat terveznünk ebbe a fenséges országba?

Mikor érdemes Törökországba utazni nyaralás címén?

Az időjárás és a turisták száma szerint Törökországban az év különböző időszakai eltérő élményeket kínálnak. Tavasz (március-május) és ősz (szeptember-november) azok az időszakok, amik a leginkább ideálisak a városnézésre és a természet felfedezésére. Az időjárás kellemesen meleg, de nem túl forró, így kényelmesen lehet felfedezni a történelmi helyszíneket és a természeti szépségeket.

Ha viszont már Törökország nyaralás, akkor a nyár (június-augusztus) azok a hónapok, amiket sokan kiválasztanak. Ezek viszont a legforróbbak, különösen a déli tengerparti területeken, mint Antalya és Bodrum. Ez az időszak így a legalkalmasabb a tengerparti pihenésre, napozásra és vízi sportokra. A téli időszakban (december-február) Törökország hegyvidéki területein lehetőség van síelésre, míg a tengerparti városok csendesebbek és kevésbé zsúfoltak. Ha cél a nyugodt pihenés, akkor ilyenkor kell menni.

Kihagyhatatlan látnivalók és programok a Törökország nyaralás alatt

Isztambul a világ egyik legizgalmasabb városa, ami a Törökország nyaralás egyik fókuszpontja. Itt a régi és új dolgok harmonikusan keverednek. A Hagia Sophia, a Kék mecset, a Nagy Bazár és a Boszporusz menti séták mind felejthetetlen élményt nyújtanak. Különleges kőalakzatairól és föld alatti városairól híres Kappadókia a természet és a történelem kedvelőinek paradicsoma. Egy hőlégballon túra során madártávlatból csodálhatjuk meg a tájat.