komposztálás

Mi az és hogyan történik a komposztálás?

A komposztálás egy egyszerű, mégis rendkívül hatékony módja annak, hogy hozzájáruljunk bolygónk védelméhez, miközben kertjeinket is tápláljuk. Az Eco-Master, Eco-King és Thermo-King komposztládák használatával a folyamat egyszerűvé és hozzáférhetővé válik mindenki számára. Bárki, aki szeretné a saját kertjében elkezdheti a környezettudatos életmódot és ehhez nincs sok dologra szüksége.

Hogyan használjuk hatékonyan a komposztládákat?

A megfelelő hőmérséklet és nedvességtartalom a komposztálás két alapvető eleme. A Thermo-King ládák például habosított innovatív műanyagból készült falai segítik a hő megőrzését, ezáltal felgyorsítva a lebomlási folyamatot. Fontos, hogy a komposztláda érintkezzen a talajjal és részben árnyékos, szélvédett helyen legyen elhelyezve. Ez biztosítja a megfelelő hőmérsékletet és nedvességet a folyamathoz.

A komposztálóba fokozatosan kell adagolni a zöldhulladékot, figyelve arra, hogy ne kerüljön bele állatok ürüléke vagy ömlesztett háztartási szemét. A komposztládák könnyen nyitható fedele és alsó nyílása lehetővé teszi az érett anyag egyszerű eltávolítását és használatát a kertben. A komposztálás hatékonyságának növeléséhez tehát megéri okosan választani.

Miért fontos a komposztálás egyáltalán?

A komposztálás nem csak a hulladékkezelés egyik legkörnyezetbarátabb módja, hanem esélyt biztosít számunkra, hogy aktívan részt vegyünk a természet körforgásában. A komposztált anyagból készült tápanyagok gazdagítják a talajt, elősegítve a növények egészséges növekedését és ellenálló képességét. Minden növény hálás lesz azért, ha műtrágya helyett, inkább az organikus komposztálás termékeit kapják meg élelemforrásként.